Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (SÜR-KOOP) 15. Olağan Genel Kurulu Toplantısı gerçekleşti.
Genel kurul dolayısıyla, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür V. Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Avcılık Kontrol Daire Başkanlığı V. Melih Er, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Selami Turan ve İzmir Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdür V. Levent Özkan kooperatifi yerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Balıkçıların problemleri ve bu problemlerin çözümü yönünde karşılıklı görüşmelerin yapıldığı ziyaret sonrası heyet, il müdürlüğünde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı yetkilileri, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Akademisyenleri, Gırgırcılar Derneği Üyeleri ve balıkçıların katıldığı toplantıda, balıkçıların bir sonraki sezon için yaşayabilecekleri sıkıntılarla ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.
Su ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliğinde yapılan toplantıda; dünya standartlarında modern su ürünleri üretimi gerçekleştiren yetiştiricilerin sorunlarını dinleyen Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür V. Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, konuyla ilgili bakanlık noktasında çözümler üretildiğini belirtti. Atalay, su ürünleri sektörün önemini vurgularken 2016 yılı için 139 bin ton çipura-levrek hasadı gerçekleştiği, 2017 yılı hedefinin ise 150 bin ton olduğunu söyledi.
Midye ya da deniz patlıcanı gibi alternatif türlerin ağ kafes sistemlerine yakın bir şekilde kurulup, organik yükün azaltılması gerekliliği gibi önerilerin de getirildiği toplantıda, yeni çıkacak olan Su Ürünleri Kanununun sektörü daha ileriye taşıması ve sorunlara çözüm getirmesi gerekliliği üzerinde duruldu.